TEENFILMFEST.CZ
 

Zuzana Dubová

Detail autora

Obor: Režisérka

Režisérka a scénáristka Zuzana Dubová (1983) se věnuje filmové tvorbě od roku 2007. Vystudovala režii a scénáristiku na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a studovala španělskou školu ECIB (Escuela de Cine de Barcelona). Pracovala v produkční filmové společnosti Makingoff v Barceloně. Natočila řadu snímků, od reklamních spotů (Kofola) až po autorské filmy. Od roku 2009 pravidelně spolupracuje s Českou televizí (Kultura.cz, Čtenářský deník, Náš venkov). V projektu Krok jinak Nadace Vodafone se v Labyrintu Brno o.s. věnovala filmové edukaci neslyšících dětí. V roce vyústila tato práce v sérii krátkých filmů s neslyšícími dětmi. Tak vznikl hraný dětský film Holoubci. Z další hrané tvorby – film Vrátný (2004), 3 dny (2009). Během tří let vznikly další hrané filmy s neslyšícími dětmi – František, můj táta, Hra o vodu, Ostrov, Sabininy boty, Khulan a Khaliun, Klaunovy počty, Podivný svět, Pravidla chování, Laura a její rodina.

Filmografie

  • Vrátný 2004
  • SOS Tucumán 2008
  • 3 dny 2009
  • Rajče on the road 2011
  • Holoubci 2012
  • Ženy Bruntálska 2014
  • František, můj táta 2014
  • Mluvící uši 2016
  • Černé labutě 2016
  • Španělská čítanka 2016
 
 

Hlavní partner

Praha

Partneři

Praha 1 NET4GA Starbucks ČEPS Dermacol Ambrozia Dismanův rozhlasový˝ dětský soubor

Mediální partneři

Rádio Junior Flowee Superposter

Dále podpořili

Pepsi Ovocný světozor Deloitte T-Shirts4u o2 Bombus Pompo Sprinterstudio Plakátov JCDecaux